Συχνές Ερωτήσεις | Bettysbakery.gr

Συχνές Ερωτήσεις

Αληθινό ψωμί

Φτιάχνουμε αληθινό ψωμί, δηλαδή ψωμί με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Χρησιμοποιούμε καθαρό αλεύρι, χωρίς κανένα πρόσθετο & κανένα συντηρητικό.
  • Οι συνταγές μας έχουν μόνο φυσικό προζύμι και καθόλου μαγιά.
  • Τα ψωμιά μας δεν περιέχουν ζάχαρη ή γλυκαντινές ουσίες.
  • Χρησιμοποιούμε αλεύρι πετρόμυλου στις περισσότερες συνταγές.
  • Κάθε ψωμί ζυμώνεται καθημερινά στο χέρι.
  • Όλα μας τα προϊόντα είναι αποτέλεσμα ζύμωσης. Κάθε ψωμί χρειάζεται περίπου 2 μέρες για να γίνει.
  • Το ψωμί μας έχει μεγάλη διάρκεια ζωής – πάνω από 5 ημέρες.
Κοινωνικά ενεργοί

Παραδίδουμε το ψωμί μας με ποδήλατο στο κέντρο της Αθήνας.

  • Στηρίζουμε μικρούς Έλληνες παραγωγούς.
  • Συνεργαζόμαστε με το “Μπορούμε” (καμία μερίδα φαγητού δεν πάει χαμένη).
  • Συνεργαζόμαστε με την Ένωση “Μαζί για το Παιδί”.
Γιατί προζύμι;

Μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Η γλουτένη που υπάρχει στα ψωμιά με προζύμι έχει αποδειχθεί εμπειρικά ότι είναι πιο ανεκτή από εκείνους που πάσχουν από δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη. Ο λόγος; Τα ένζυμα που εκκρίνονται από τα βακτήρια του προζυμιού εξουδετερώνουν ένα μεγάλο μέρος της γλουτένης που περιέχεται στο ψωμί. 

Μειωμένος γλυκαιμικός δείκτης (GI) – Πιο ανεκτά από όσους πάσχουν από διαβήτη.

Τα οξέα που παράγονται στη ζύμωση με προζύμι διατηρούν τον γλυκαιμικό δείκτη σε χαμηλά επίπεδα για πολλές ώρες μετά την κατανάλωση κατά πάσα πιθανότητα επειδή καθυστερεί η γαστρική κένωση και αναστέλλονται τα αμυλολυτικά ένζυμα. Αντίθετα, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται απότομα με την κατανάλωση ψωμιού ή άλλων αμυλωδών. 

Μεγαλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Όταν το ψωμί έχει ζυμωθεί με προζύμι, επιτρέπει την απορρόφηση βιταμινών και στοιχείων που περιέχονται στο ψωμί, όπως σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Επίσης, οι  φυτάσες, ουσίες που περιέχονται στο προζύμι, διασπούν το φυτικό οξύ, που συναντάμε σε όλα τα άλευρα, οξύ που εμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του ψωμιού από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η γλουτένη στο ψωμί μας

Όλα μας τα ψωμιά έχουν γλουτένη. Η γλουτένη από μόνη της δεν κάνει κακό. Είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει στο αλεύρι. Αυτό που κάνει κακό είναι τα μείγματα και τα συντηρητικά που υπάρχουν στα περισσότερα άλευρα που κυκλοφορούν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το προζύμι τρέφεται και με γλουτένη, οπότε το ψωμί μας έχει πολύ λιγότερη από ό,τι το συμβατικό ψωμί με μαγιά. 

Vegan

Όλα μας τα προϊόντα είναι vegan.

Στοιχεία Τραπεζικής Μεταφοράς

Τράπεζα Πειραιώς – GR87 0172 0650 0050 6508 2703 775